Efter en intensiv helg med stadsvandring, museibesök, shopping, god mat, barbesök, dans och nattsudd kan det vara skönt att ägna söndagen åt något mer avslappnande innan du tar tåget hem på kvällen. Så varför inte låta din kropp glida ned i ett varmt bad eller unna ditt ansikte en välgörande behandling. Ett varmt bad har faktiskt flera hälsobringande effekter.

Stort utbud

I Stockholm med omnejd finns det flera intressanta spa och badhus. Allt från klassiska badhus som Centralbadet och Sturebadet till nyare havsbad och japanskt spa. Det finns också spa som är inrymda på översta våningen i ett höghus. På så sätt kan du blicka ut över en stor del av Stockholm samtidigt som du sitter i badet. Tänk på att många spa är inrättade på hotell. Då krävs det ofta att du bokar rum där eftersom antalet externa gäster till spaanläggningarna är begränsat.

Centralbadet

Särskilt spännande är Centralbadet. 

Centralbadet är ett välkänt och populärt badhus i Stockholm, beläget i hjärtat av staden i närheten av Stureplan. Sedan det öppnade 1904 har Centralbadet lockat besökare från när och fjärran med sina många faciliteter och behandlingar.

Centralbadet är inte bara ett vanligt badhus, utan också en oas för hälsa och välbefinnande. Här finns en inomhusbassäng, bastu, jacuzzi och en rad olika behandlingar att välja mellan, allt från massage och ansiktsbehandlingar till manikyr och pedikyr.

Ett av de mest populära inslagen på Centralbadet är den vackra takpoolen, som ger en fantastisk utsikt över Stockholm. Poolen är öppen året runt, så du kan njuta av utsikten även under de mörka vintermånaderna.

För den som vill träna finns det också möjlighet att besöka gymmet på Centralbadet. Här finns moderna träningsmaskiner och fri vikt, och det erbjuds även olika träningspass.

Centralbadet är ett utmärkt val för den som vill unna sig lite extra lyx och avkoppling. Priserna för att besöka badet varierar beroende på vad du vill göra, men det finns olika rabatter och erbjudanden att ta del av. Det finns också möjlighet att köpa olika kort och abonnemang för att besöka badet med rabatt.

Så om du vill ha en dag fylld med avkoppling och njutning, är Centralbadet ett utmärkt val. Här finns något för alla, oavsett om du bara vill plaska omkring i bassängen eller unna dig en lyxig behandling.

Det finns dock flera badhus du kan besöka för ett dagsbesök. Ifall du är mer intresserad av motionssimning finns det flera simhallar att välja på. Det finns faktiskt två anläggningar som har 50-metersbassänger. Vad du än väljer kan det vara en idé att packa ner badkläder inför nästa Stockholmsresa eller varför inte se till att skaffa något nytt innan du far.