Stockholms stad

Det är inte alltför ovanligt att de flesta svenskar som bor utanför Stockholmsregionen någon gång besökt denna och de centrala delarna av Stockholms stad. Anledningarna till besöken är många, men två som lär stå högt upp på listan är att som svensk någon gång uppleva huvudstaden, eller att besöka den på grund av genomresa, antingen med bil eller flyg.

En fantastiskt fin stad

De som aldrig besökt Stockholm har minst sagt gått minste om något varje svensk någon gång borde få vara med om och uppleva inom sina liv. Stockholm är en fantastiskt fin stad med en rik historia, ett arv som alla vi svenskar borde vara stolta över att tillhöra. Det finns många härliga sevärdheter som man inte får missa när man besöker huvudstaden. Djurgården med sin fina arkitektur eller ett besök på Grönan än något som bara måste upplevas.

Shopping och sevärdheter

I Stockholms stad finns mängder av intryck och erfarenheter att ta del av. De mysiga fiken och utsökta krogarna ligger tätt inom stadskärnan, vilket gör det enkelt att stilla hungern och göra smaklökarna nöjda. Shopping och sevärdheter finns det gott om och mycket kan du vara med om och uppleva helt gratis. Nattlivet i staden är det heller inget fel på. Allt ifrån de lite mera förnäma inneställena på Stureplan, till mera avslappnade ställen som exempelvis rockbaren Pub Anchor, på Sveavägen.

En weekend i staden

För en inplanerad (eller oplanerad) vistelse i Stockholm som sträcker sig längre än en dagsvisit, är övernattning på orten något som måste klargöras. Har man inte vänner eller släktingar där man kan husera, fallet valet naturligt på någon annan övernattningsform, så som hotell eller vandrarhem. Självfallet finns väldigt centrala alternativ att tillgå, som ger dig gångavstånd från det mesta inom stadskärnan och det utbredda nät av pendeltåg och tunnelbana, klarar oftast av att täcka de destinationer som känns alltför avlägsna att ta sig till enbart till fots.