Stockholms Stadshus

Varje år hålls det en populär maskerad som lockar många nyfikna från hela Sverige att komma till den Blå Hallen i Stockholms Stadshus. Det handlar om Riddarklubbens årliga maskerad där du och din familj kan uppleva Medeltiden och denna glada fest för en dag. På plats kommer man att kunna se prinsessor, riddare, gycklare och få uppleva olika typer av underhållningar som alla går i medeltidens anda.

Livrustkammaren går det att läsa att man bland annat kan få testa på flera aktiviteter på plats som svärdfäktning, ansiktsmålning och dans. Väl på festen kan man också få prova på olika svärd och man kan få klä sig i en riktig riddarrustning. Även musik och dans som framförs av professionella grupper och artister är en del av festen.

Klä upp dig!

De modiga besökarna som har på sig riddarutrustning eller prinsessklänning är extra välkomna och det är mycket enkelt att finna de rätta maskeraddräkterna, som verkar hämtade ur en Disneyfilm. Idag kan du hitta passande maskeradkläder till bra priser hos olika butiker online. Där finner du ett brett utbud av maskeradkläder som dessutom passar perfekt för Riddarklubbens maskerad. Riddarklubbens årliga maskerad är något du och din familj inte får missa och alla kan delta. Det är ett populärt evenemang som alltså hålls i Stockholm för barn och ungdomar. Det är dock minst lika roligt för de vuxna att kliva in i medeltidens mystiska värld. Ni bör också hålla extra utkik under dagens gång då det kommer ett besök i form av ett kungapar från medeltiden som ska dubba alla som vill bli riddare och prinsessor, som taget ur en saga. Med andra ord kommer ni som besöker Blå Hallen att få uppleva en händelserik dag som hela familjen sent kommer att glömma!