Stockholm är något av Sveriges centrum, i alla fall vad gäller nöjesliv och kanske framför allt när det kommer till nattlivet, som definitivt är landets bästa och som dessutom står sig bra med europeiska mått mätt.

Flera av Stockholms absolut hetaste inneställen hittar man som kanske många känner till runt Stureplan som ligger i stadsdelen Östermalm. Stureplan kallas i folkmun ofta för ”Svampen”, på grund av det byggnadsverk med samma namn som ligger mitt på Stureplan. Runt och vid Stureplan hittar man populära klubbar som bland annat Laroy, Spy Bar, Sturecompagniet, White Room och Solidaritet.

Ett stenkast från Stureplan vid Nybroplan hittar man ett av Stockholms mest klassiska nöjesställen, nämligen Berns och vad gäller nattliv i form av nattklubben Berns Gallery 2.35:1. Den innovativa klubben huserar i källaren lockar främst folk med intresse för elektro och underground. Ett annat klassiskt ställe i Stockholms nattliv är Café Opera eller ”Cafét” som det också kallas, som man hittar vid Kungsträdgården invid Kungliga Operan. Hit ska man gå om man vill ha garanterat drag då det är öppet varje kväll i veckan utom måndagar och tisdagar.

Även på Södermalm finns en hel del ställen att gå till om man säker puls och tryck om natten. Några av de mer kända ställena är Debaser vid Medborgarplatsen, Marie Laveau på Hornsgatan samt Under Bron som huserar vid Skanstullsbron. Känner man inte för att gå ut på stan och på klubb går det givetvis även bra att anordna en rolig fest på egen hand. Ett tips om man vill göra det lite extra roligt är att ha någon form av tema på festen och varför inte då i form av en maskerad.

Huvuddelen av informationen i den här texten är hämtad från http://whatsupsthlm.se/klubb/guiden-till-stockholms-basta-nattklubbar/9349/.