shutterstock_126466349

Varför inte åka iväg i december. Lite shopping och mys på annan ort kan ge tillbaka lite energi efter ett hårt år. 

En upplevelse

Om man inte är så sugen på att shoppa runt hela dagarna, kan man istället välja att göra en weekendresa som är fokuserad kring ett evenemang. Under vintern dyker det upp många julkonserter och teaterföreställningar. Hitta en sajt där du kan söka efter evenemang efter datumet ni planerar på att resa ned. En bra föreställning eller konsert är en stor upplevelse som förgyller hela resan.

Shopping

Känner du ändå ett litet shoppingsug? Det är trots allt det perfekta tillfället att köpa lite julklappar. En tur nedför Gamla Stan är alltid mysigt, men speciellt under vintern när allting är lite mörkare och gatlyktorna är tända hela dagen. De små caféerna är perfekta rasplatser och tar man sig till Stortorget kan man ta del av julmarknaden. Du kan se de klassiska Luciatåget, ät lussekatter och köpa massor med härliga hantverk. För att slippa gå runt i kylan onödigt länge kan du satsa på att göra din vanliga shopping i gallerior. Där har du över hundra butiker samlat under samma tak och en mängd butiker som du kanske inte kan hitta hemma.

Boende

Det är inte billigt att bo i Stockholm centrum, vare sig om du äger lägenheten eller bokar ett hotellrum. Det finns vandrarhem som kostar betydligt mindre men är inte lika mysiga. Att ha ett eget rum med stor bufféfrukost är en av de saker som gör en weekend härlig och minnesvärd. Lägg hellre några hundralappar extra på ett bra hotellrum och få en god natts sömn under hela vistelsen.