Är du intresserad av musik av olika slag är ett besök på Fasching ett måste, du hittar Fasching på Kungsgatan 63 i centrala Stockholm, i närheten av Centralstationen, T-Centralen och Cityterminalen.

Det hela började 1969 då det var ett diskotek i dansrestaurang Zanzibars lokaler. Fasching upphörde som diskotek 1977.  FSJ (Föreningen Sveriges jazzmusiker) med kommunens hjälp, hyrde in sig i lokalerna och blev Jazzklubb.  Det var nära att lokalerna togs över av grannen Casino Cosmopol 2008 men räddades och Fasching är nu inne på sitt femte decennium. Fasching är ett av få ställen i stan med stor spridning i både ålder och stil.

Varje vecka är det fullspäckat program,  med både små och stora artister som kommer hit och underhåller live på scen. På fredagar och lördagar mellan klockan 24.00 och 04.00 är det alltid nattklubb, oavsett om det har varit konsert tidigare på kvällen. Något som uppskattas av publiken, antingen stannar du kvar eller fortsätter ut i Stockholmsnatten. För aktuellt program kolla in Faschings hemsida.


Visa större karta

Vilka har uppträtt på Fasching?

Richard Bona världsbassist och sångare  från Kamerun. George Duke, Funk- och fusionlegenden som spelade in flera plattor tillsammans med Zappa i mitten av 70-talet och har spelat in och spelat med en lång lista av världskända artister. Larry Carlton, Han etablerade sig med sin första inspelning, ”A Little Help From My Friends”. Arton grammisnomineringar och tre grammisutdelningar gör Larry Carlton till en ”all-time great!”. The Real Group, Sveriges främsta vokalgrupp. Ole Børud, Skandinaviens stora soulfenomen! Daniel Lemma är en man med många fjädrar i hatten. Född i Etiopien, uppvuxen i Skåne och under en tid bosatt i New York har han musikaliska influenser från flera håll. Rigmor Gustafsson är en av Sveriges mest väletablerade jazz och improvisationssångerskor. Hon har vunnit grammis för bästa svenska jazzplatta, sålt guld flera gånger och turnerat världen runt med sin unika värmländska talang. Jay Jay Johansson, pop och singer-song i gränslandet till jazz.