Weekend i Stockholm

shutterstock_299537069Det finns många anledningar till att besöka vår vackra huvudstad, tillräckligt många för att man inte ska kunna hinna med allt under en enda weekend, men man kan ju alltid försöka!

Boende

Till att börja med bör man ju fixa med boende. Det finns en hel del olika alternativ, men man ser ju helst att man får bo centralt, då behöver man aldrig tänka på hur man bäst tar sig till och från hotellet. En riktigt bra kedja är Elit, de har sex olika platser runtomkring Stockholm stad.

Sevärdheter

Det är här som det formligen svämmar över med saker att göra, allt beror ju naturligtvis på vad man är intresserad av, men för de flesta så ska det inte vara svårt att fylla en weekend. Här följer en snabb lista på några av de mest populära sevärdheterna i Stockholm:

  • Gamla stan – fylld av så café, restauranger, butiker och härlig arkitektur.
  • Vasamuseet – ett fantastiskt historisk museum som bland annat har en modell av skeppet Vasa i skala 1:10
  • Skansen – Stockholms enda djurpark här kan man även hitta butiker och restauranger och de har öppet alla dagar, året om.
  • Gröna Lund – detta nöjesfält har underhållit både stora och små ända sedan 1883.
  • Drottningholm – det kungliga slottet är öppet för allmänheten många dagar om året och erbjuder guidade visningar för alla som vill veta mer.
  • Junibacken – reser man med barn bör man absolut besöka Junibacken, Astrid Lindgrens fantastiska sagovärld.
  • Kungliga Operan – den perfekta platsen för både kultur och underhållning.

Restauranger

I Stockholm kan man även hitta alla möjliga typer av restauranger, en weekend här är ett perfekt tillfälle att testa något helt nytt är bara unna sig själv det där lilla extra lyxiga. Besök denna sida för en riktigt omfattande guide.