Ett stort utbud

Fördelen med Stockholm är självfallet utbudet i staden, som andra storstäder så finns det mesta att tillgår. Oavsett vad man är ute efter så finns det om man tar sig tid att leta. Vi kommer att tipsa dig om några olika sorters utbud som kan vara bra för dig som kanske nyligen flyttat till Stockholm.

Nöjesutbud

Stockholm - Gamla Stan

Konserthuset vid Hötorget är en klassisk konsertlokal där Kungliga Filharmonikerna har sin hemmascen, så har du ett intresse för klassisk musik så är det hit du ska gå. Eller så åker du till Berwaldhallen där Radiosymfonikerna håller till, även Radiokören håller till här och ger konserter med jämna mellanrum. Nu är det inte bara klassiska toner som strömmar från dessa scener utan det förekommer annat också mer moderna uppsättningar på båda dessa konsertställena.

Restaurangutbud

Eriks bakficka (Fredrikshovsgatan 4, t Östermalmstorg. Tel: 08-660 15 99) har blivit en klassiker och med rätta, det är nästan två decennier sedan Erik Lallerstedt öppnade denna restaurang. Han älskar mat och har troligtvis gjort Stockholms godaste hamburgare då han själv är en stor hamburgerälskare. Du kan beställa en cheesburgare på backfickan som du garanterat kommer att älska. Prinsen, (Mäster Samuelsgatan 4, t Östermalmstorg. Tel: 08-611 13 31) är en anrik restaurang som funnits sedan 1897. Här har författare och konstnärer suttit och ätit och druckit genom åren, helt klart värt ett besök.

Tjänsteutbudet

Idag så blir städhjälp mer och mer vanligt, som dubbelarbetande föräldrar så inser man att man inte hinner med allt man skulle vilja, då kan man anlita ett företag som heter Hemmiljö. Företaget som funnits i Stockholm sedan 2007 anlitas av privatpersoner för hemstädning och företag för städning av kontor och arbetsplaster. Är man nyinflyttad i Stockholm som familj så kanske man inte känner så många och ibland är i behov av barnpassning, då finns Nannyakuten som din räddare i nöden.

 Aktivitetsutbud

Stockholm kryllar av saker att göra. Det finns inget som heter ”uttråkad” i en stad som Stockholm. Du kan paddla runt och se staden från ett helt annat perspektiv. Det är också cykelvänligt och på många platser kan man hyra en cykel över dagen eller helgen. Vid Kungliga slottet och Riksdagshuset kan man fiska och visa omgivningen sina förmågor. Det finns ett dussintals golvbanor, bara att välja och vraka. Sedan har vi världens första nationalpark, Kungliga nationalparken som löper i en tio kilometer lång bågform genom och runt om staden. Förutom dessa kan man gå in på närmsta turistbyrå och få veta om det finns några aktiviteter som bara pågår under helgen eller veckan. Det händer alltid saker i huvudstaden!

 

Comments are closed.