Stora och små event i Stockholm som är ett måste

Stockholm är en stad som aldrig sover. Det finns alltid någonting i göra i huvudstaden. Ibland dyker det upp speciella event som man inte borde missa. Det kan vara årliga saker eller något som bara händer då och då.

VIP Club Event

Det första du borde hålla utkik efter är VIP Club Events av PokerStars. Detta skedde senast i april 2015 och vi väntar spänt på nästa besök. Ett klubbevent av PokerStars är alltid höjden av lyx och du har chansen att träffa stora namn under kvällens mingel.

Årets event hölls på Sturecompagniet som tillhör den största nöjesbranschen i landet. Eventet hade fri bar och cirkusartister som uppträdde med rep och ringar. Maten var så klart gratis, med kanapéer som smakretare och sedan en stor buffé där man exempelvis kunde smaka på lite spädgris. Kvällen är full av underhållning och ett och annat känt namn får pokervärlden kunde man också beskåda.

För att få tillträde till klubbeventet behöver man köpa sin biljett för PokerStars FFP (frequent player points), så det är bara att sätta sig framför datorn och spela ihop poängen. Når man upp till Superelite Nova är biljetterna gratis. I priset för din biljett ingår det även en gäst så länge gästen är över 18 år.

Ny show av Schyffert och Lindström

En annan sak att se framemot är den reflekterande komedishowen “Ägd – Vad kostar ett rikare liv?“. Showen är skriven av Henrik Schyffert och Fredrik Lindström. Den går upp på scen 29 januari och är ett måste för alla som befinner sig runt Stockholmstrakten då.

Med humor och klarhet pratar de om vår tids konsumtionssamhälle och undrar om den här bubblan snart kommer att spricka. Det må vara ett ganska allvarligt ämne, men recensionerna av showen säger att man skrattar tills man gråter!

Showen äger rum på Hotel Rival som har bar, bistro, nattliv och en stor scen som rymmer 700 åskådare. De framstår gärna som ett lite mer tekniskt hotell där du erbjuds blu-rayspelare, gratis wi-fi, plattteve och andra eleganta lyxartiklar som andra hotell kan ta extrabetalt för.

Stockholm Pride

Detta är en årlig händelse som uppmärksammats över hela världen och är minst sagt ett måste för tusentals människor runt om i Sverige. Du har aldrig upplevt det bästa med Stockholm förrän du varit med om glädjen som uppstår under Pridefestivalen. För bara 800 kronor har du som vuxen tillgång till alla delar av festivalen under alla dagar!

Festivalen är mycket mer än en parad nedför Stockholms gator. Under några dagar i juli kan man se det berömde klackracet, dragqueenshower, lyssna på intressanta föreläsningar eller helt enkelt festa en hel kväll.

Pride Park är samlingsplatsen för humor, diskussioner och underhållning. Under 2015 bjöd Stockholm Pride på en visning av kultfilmen Rocky Horror Picture Show som firade 40 år, en föreläsning om hur man såg på kön och identitet under vikingatiden med titel “Odin – en gud i klänning” och självklart bjöds det på mycket singelmingel.

Eurovision Song Contest 2016

Det här händer inte varje år (trots att Sverige alltid är favorittippat), så passa på att se en Eurovisiontävlning live under nästa år. Från den 9-14 maj kommer Stockholm Globe Arena att vara fullsmockad med nyfikna och spända musikälskare från hela världen. Du måste dock agera snabbt om du vill ha en biljett till finalen: förra året sålde biljetterna slut på bara tjugo minuter. Vill du ha en finalbiljett måste du hålla tummarna och hoppas att någon ångrar sig och säljer sin.

Efter årets vinst för Måns Zelmerlöw och låten “Heroes” är det dags för Sverige att hålla i den prestigefulla musiktävlingen. Detta ger dig chansen att uppleva europeisk kultur och samhörighet tillsammans med tusentals andra.

Upplägget är som tidigare. Under de första dagarna sker det en show bara för juryn, dagen efter är det genrep och på kvällen samma dag sänds liveshowen. Det är semi-final nummer 1. Den andra finalen börjar den 11 maj och sker i samma ordning med liveshow dagen efter. Till slut är det den stora finalen som börjar den 13 med en juryshow, ett sista genrep och sist en grand final den 14 maj klockan 21.00.